8. marec ali dan žena: Kako lahko praznujete letos?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Ali ste vedeli, da mednarodni dan žena praznujejo v več kot 100 državah po svetu?

Dan žena so najprej praznovali 19. marca, kar je leta 1910 skupaj s somišljenico Käte Duckner, predlagala takratna nemška aktivistka Clara Zetkin. Praznik ekonomske, politične in socialne enakopravnosti in dosežkov žensk so prvič praznovali leta 1911, tudi pri nas v Trbovljah. Vse od leta 1917 se mednarodni dan žensk praznuje 8. marca.

Ker so žal množična praznovanja prepovedana, bomo letos morali praznovati malo drugače.

Pokličite ali pišite svojim najdražjim

V težavnih časih, ko nam pogosto manjka družbe, ne oklevajte, pošljite sporočilo ali, še boljše, pokličite mamo, babico, sestro ter jim povejte, kaj počnete in koliko jih pogrešate. Skupaj naredite načrte za prihodnost, predvsem pa jim povejte, da jih imate radi. Pozornost, pa naj bo še tako mala, jih bo zagotovo razveselila.

Življenja žensk skozi leta, njihove stiske in borba za pravice, so teme številnih knjig ter filmov. Spodaj lahko najdete nekaj predlogov za branje in ogled.

Odlične knjige:

Stekleni zvon (1963) – Sylvia Plath

Jaz sem Malala (2014) – Malala Jusufzaj, Christina Lamb

Genialna prijateljica (2017 – Trilogija) – Elena Ferrante

Vem, zakaj ujeta ptica poje (1969) – Maya Angelou

Priznani filmi:

Little Women (2019) – Gretta Gerwig

The Iron Lady (2011) – Damian Jones

Hidden Figures (2016) – Theodore Melfi

Becoming Jane (2007) – Julian Jarrold

Podarite unikatno voščilnico

Razveselite jih z unikatno voščilnico boxipop. To lahko oblikujete povsem po merah obdarovankein pošljete kar na njen naslov. Navsezadnje smo odgovorni in obdarujemo na daljavo. Pobrskajte po  svojih slikah na Facebooku in Instagramu, poiščite vaše najljubše skupne trenutke in odklikajte do oblikovalnika na boxipop.com . Z izbranimi fotografijami in simpatičnimi pripisi, lahko ravno s pomočjo oblikovalnika ustvarite edinstveno voščilnico. Ta bo obdarovanko še dodatno navdušila, ko bo ob odprtju skupaj s konfeti skočila iz svoje embalaže. Nasmešek na ustnicah je zagotovoljen! 😉 Da bo čudovit spomn trajal večno, je boxipop voščilnica s svojimi fotografijami kot nalašč, za razkazovanje na polici dnevne sobe.

Valentinovo _ boxipop

Mednarodni dan žensk, ki se odvija 8. marca vsako leto, je zgolj eden izmed 365 dni v celem letu, ko praznujemo širjenje pravic žensk in njihov bolj enakopraven položaj v družbi. Potrudimo se, da drug drugemu tudi preostalih 364 dni v enaki meri izkazujemo pozornost, pravičnost in naklonjenost, saj bomo tako še bolj odločno naredili korak bližje enakopravnemu bivanju moških in žensk, v javnem in zasebnem življenju.

Povej naprej

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

prijava na boxipop novice

Poišči navdih in ideje za kreativna, inovativna in edinstvena darila za vse priložnosti. Prijavi se najbolj poskočne e-novice.

oblikuj

Izberite fotografijo iz vaše naprave, napišite besedilo, ali pa uporabite že pripravljeno grafiko iz naše boxiteke

kliknite na izbrano polje
besedilo
Izberete lahko le JPG ali PNG slike.
Pri nalaganju slike je prišlo do napake
Nalaganje slike je bilo preklicano ali pa je prišlo do napake
Izbrana slika je prevelika.
Izbrana slika je premajhna

Če boxipopa ne potrebuješ danes, še ne pomeni, da ti ne bo prav prišel čez nekaj tednov.

Te spomnimo?